Daar is het moment dan. De deuren van de zaal gaan open. Ik zie Barack Obama. Wow, dit is nu wel héél spannend. Daarachter zie ik David Cameron, de Britse premier. Ik zie Angela Merkel, Francois Hollande… Het gaat zo snel! We lopen er maar zo snel mogelijk naar toe om iedereen een handje te schudden en ze naar de tafel te begeleiden. Van Barack Obama ben ik nog wel het meest onder de indruk! Ik neem hem mee naar mijn tafel en ga daar met nog een andere jongere zitten. De Italiaanse premier Matteo Renzi schuift ook aan.

Het is heel bijzonder om aan deze belangrijke mensen uit te leggen wat de scheiding met ons heeft gedaan. Ze zijn één en al oor en stellen ons heel veel vragen. We voelen ons echt gehoord en begrepen. We vertellen aan tafel dat we graag internationaal willen gaan met Villa Pinedo. Tot mijn grote verbazing staat Barack Obama meteen op. Hij gebaart iemand om een microfoon. Alle jongeren kijken vol spanning toe, want iedereen was nog midden in z’n verhaal. Barack pakt de microfoon aan. ‘’Ik weet dat we nog niet klaar zijn en dat we zelfs nog een dag te gaan hebben, maar wat een bijzondere ervaring is dit. De jongeren die zich zo open stellen en graag hun verhaal willen delen om andere kinderen en ouders veel ellende te voorkomen. Deze jongeren kunnen ons helpen, de wereld beter maken. Ik besluit bij deze dat ik Villa Pinedo wil uitnodigen in Amerika. Villa Pinedo heeft al veel kinderen en ouders geholpen in Nederland, maar in Amerika bestaat dit nog niet. Jongeren van Villa Pinedo, jullie zijn geweldig! En jullie zijn ontzettend welkom in Amerika, zodat we samen de Amerikaanse kinderen en ouders kunnen helpen! Jullie zijn geweldig!’’ Opeens schuiven alle wereldleiders hun stoel naar achteren. We kunnen onze ogen niet geloven. Alle wereldleiders staan op en beginnen te klappen. Allemaal knikken ze instemmend mee en sommigen beginnen te juichen.

Bzzz bzzz bzzz bzzz bzzz. Aaaarghhff. Geïrriteerd druk ik mijn wekker uit. Ik open m’n ogen. Even moet ik omschakelen. En daar is het moment: ‘O, het was maar een droom’.

Kim (21)

toekomst

Droom