De geschatte kosten van arbeidsverzuim als gevolg van echtscheiding bedragen jaarlijks circa € 440 miljoen.

 

Psychische en lichamelijke klachten door echtscheiding
Een echtscheiding veroorzaakt veel hoofdbrekens. Zorgen om de kinderen, zorgen om de woonsituatie, zorgen om de financiën, verdriet, ruzies. De emoties nemen de overhand, angst, schuldgevoel, gemis… Het is niet vreemd dat uw werknemer dan niet meer ‘normaal’ kan functioneren op zijn werk. Hij kan vaak niet alles zelf oplossen, hij piekert veel en voelt zich machteloos. Hierdoor kunnen er psychische en lichamelijke klachten ontstaan, waardoor uw werknemer uiteindelijk voor een bepaalde tijd niet of nauwelijks in staat zal zijn om te kunnen werken.

Hulp zoeken kost geld
Uiteraard kunt u uw werknemer ruimte aanbieden, een luisterend oor, misschien een dagje verlof. Wat ècht helpt is dat zijn echtscheiding op een goede manier geregeld wordt en er aandacht is voor zijn (rouw)verwerking. Hulp zoeken kost geld en aan een echtscheiding zijn altijd al extra kosten verbonden. Eén van de partners heeft een andere woonruimte nodig en zo zijn er vaak extra uitgaven van honderden euro’s per maand. Goede hulp zoeken is voor uw werknemer niet altijd financieel haalbaar.

Mediation
U als werkgever, zou uw werknemer mediation kunnen aanbieden. Tijdens de gesprekken is er ruimte voor de partners om aan hun verwerking toe te komen, om gezamenlijk constructieve oplossingen te bedenken en zo de echtscheiding de juiste aandacht te geven en op een goede manier af te ronden.

Financiële duidelijkheid
U kunt kiezen uit een all-in pakket zodat u exact weet waar u financieel aan toe bent. Er kan ook een uurtarief afgesproken worden.

Henrie Pastoor & Carla van den Berg

Collega-ouders

Arbeidsverzuim door scheiding