Je hebt een relatie, woont duurzaam samen of bent getrouwd en jij en je partner besluiten om uit elkaar te gaan. Dan is het belangrijk dat je nadenkt over wat er allemaal bij komt kijken om deze stap te nemen. Ook kan het zo zijn dat de één wel de stap wil nemen en de ander (nog) niet. Ook daarbij kan de mediator jullie helpen.

 

Wil je zo goed mogelijk uit elkaar? Wil je zelf meepraten over jouw toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten?

Een echtscheiding betekent nieuwe spelregels afspreken. En dat kun je maar beter goed doen. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jaren negatief doorwerken. Er zijn teveel nare verhalen, scheiden is al erg genoeg.

In vertrouwelijke gesprekken kun je de mediator vertellen wat je op je hart hebt. Er is ruimte voor je frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing.

De mediator is onpartijdig in de bemiddeling en heeft oog voor de belangen van beide partijen. Hij begeleidt je professioneel door de emotionele achtbaan van een echtscheiding en zorgt dat je weer snel een nieuw leven kunt opbouwen. Een leven met nieuwe afspraken, waarover je het met elkaar eens bent. Over de omgangregeling en de zorg voor de kinderen in het ouderschapsplan, de verdeling van het geld, eventuele alimentatie en opgebouwde pensioenen.

Vallei Mediation regelt je complete echtscheiding van A tot Z. Je hoeft hiervoor niet naar een advocaat of rechtbank.

echtscheiding