echtscheiding

Vlak na vakanties neemt het aantal informatieaanvragen bij advocaten, scheidingsmakelaars en mediators toe. Partners komen tot de conclusie dat zij hun huwelijk of het samenwonen, willen beëindigen.

De periode voorafgaand aan de vakanties zijn geregeld weinig verrassend: partners hebben hun eigen draai en ritme gevonden. Hard werken om elkaar te ontlopen en zo blijven confrontaties uit.

In goede tijden zijn vakanties een fijne tijd. Heerlijk als gezin bij elkaar, activiteiten ondernemen en gezelligheid. Vooral de goede herinneringen blijven hangen, de verwachtingen zijn hooggespannen. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen, is een lastige opgave vooral als het niet goed gaat in een relatie. Iedere kleine tegenvaller wordt als teleurstelling ervaren. Vaak merken de betrokkenen dat de vakanties op een deceptie zijn uitgelopen.

Na de vakantie breekt de tijd van werken, verplichtingen en een nieuw begin weer aan. Zo’n nieuw begin kan betekenen: keuzes overwegen om ‘echt’ een nieuwe start te maken. Ook scheiden kan zo’n keuze zijn. De wijze waarop is hierbij erg belangrijk. Ook dat is een keuze! Kies je voor een vechtscheiding? Of liever een gezamenlijke oplossing in goed overleg bij een mediator?

Vallei Mediation kan je helpen met je keuze scheiden of blijven. En kiezen jullie voor een scheiding, dan helpen wij jullie om deze op een goede manier vorm te geven, zowel voor jezelf als voor jullie kinderen. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend (intake)gesprek.

Henrie Pastoor & Carla van den Berg

Scheiden na vakanties